U bevindt zich hier: thuis > projecten>Europaproject

Vlaanderen Brussel Europa

projecten

detail image 1
detail image 1

Europa-project

In 1994 besloot ons college om Europees te gaan en er ontstond een groot samenwerkingsverband tussen 14 Europese scholen onder de noemer CEEC (een netwerk van 14 katholieke scholen).

Nadien sloten wij ons aan bij het  het Comenius-project  van de Europese Gemeenschap. Dankzij Comenius hebben onze leerlingen  kunnen samenwerken met leerlingen uit  Duitsland, Engeland, Polen, Nederland, Frankrijk en Hongarije.

Het huidige partnerschap telt drie partners: het Sonderickcollege uit Veldhoven (Nl), het Kepler-Gymnasium uit Freudenstadt (D) en het Institut de l’Alma uit Parijs (Fr). De leerlingen die betrokken zijn bij dit internationaliseringsproject werken gedurende twee schooljaren één groot thema uit. Momenteel is dat: Mutual understanding of sustainable development advertising.

De leerlingen werken rond reclame in het algemeen. Ze gaan op zoek naar de verschillen in reclame tussen de deelnemende partnerlanden. De deelnemers  maken in hun eerste jaar zelf posters en zoeken naar ethical rules of commercials  om die dan daarna te verwerken in een soort Europees charter. De leerlingen werken via  Twinspace  (ETwinning) en nemen deel aan het Jeugdforum in Nederland (Sondervickcollege) in de maand maart 2012. De voertaal die hierbij zal gebruikt worden is het Engels.

Comenius brings people together. Daar zijn de deelnemende leerlingen aan dit project volledig van overtuigd.